به گزارش روابط عمومی مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان آیین جشن تکلیف فرزندان پرسنل با حضور سقاچی قائم مقام،نعمتی کارشناس و پاک فطرت مسول دفتر ستاد اقامه نماز شهرستان،سیروسی مدیر ، فیروزجنگ مسول نمایندگی دفتر ولی فقیه و کارکنان جهاد کشاورزی شهرستان شیراز برگزار گردید. در این مراسم به ۷ نفر از فرزندان پرسنل که در سال جاری به سن تکلیف رسیده اند هدایایی به رسم یادبود تقدیم شد.
به گزارش روابط عمومی مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان شیراز ، هادی کوهستانیان تصریح کرد: در این عملیات ۳۱۵ مورد مستحدثات غیرمجاز شامل دیوارکشی، قطعه بندی، ساختمان، اتاقک، پی کنی، دپو مصالح و مغازه تخریب شد.
به گفته وی؛ این عملیات در راستای اجرای تبصره ۲ ماده ۱۰ قانون حفظ کاربری، ماده ۱۷ و تبصره ۱ ماده ۶ قانون ایمنی راه ها بود.
کوهستانیان اظهار کرد: اجرای مذکور پس از هماهنگی با مقامات قضایی و اجرایی و همکاری مقتدرانه فرماندهی انتظامی شهرستان به صورت همپوشان توسط امور اراضی، راهداری و حمل و نقل جاده ای شیراز انجام شد.
او افزود: در این منطقه متخلفین، زمین خواران و سودجویان در مدت زمان اخیر به شدت اقدام به ساخت و ساز و ایجاد مجموعه های جدید الاحداث باغ شهری و به تبع آن بنگاه های غیرمجاز املاک رو آورده بودند و مبالغ میلیاردی و سودهای کلان به جیب زده و تخلفات گسترده به نحوی بود که به اخطاریه های متعدد متولیان و دستگاه های حاکمیتی کوچکترین توجهی نمی شد.
وی ابراز کرد: هر مسئول و فرد دلسوز و آگاهی که از این منطقه بازدید می کرد به ابراز تاسف از این منظر منجر می شد که علیرغم اقدامات بازدارنده و حتی حکم قطعی قلع و قمع صادره از محاکم کیفری استان متخلفین با حاشیه سازی از اجرای قانون جلوگیری می کردند.
کوهستانیان گفت: قلع و قمع مذکور حدود ۹ ساعت به طول انجامید که ضربه بسیار موثر و به هنگام بر پیکره سیستم زمین خواری در آن منطقه بود.
طی حکمی از سوی مجید علی پور، فرمانده ناحیه مقاومت بسیج سپاه بقیه الله شیراز مجتبی لشکری بهعنوان فرمانده پایگاه جهاد کشاورزی شهرستان شیراز منصوب شد.
به گزارش روابط عمومی مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان شیراز، در بخشی از این حکم آمده است:
به موجب این حکم جنابعالی به سمت فرمانده پایگاه جهاد کشاورزی شیراز منصوب میشوید امید است با استعانت از خداوند متعال و نصبالعین قرار دادن تقوا ،جهاد در راه خدا، رهنمودهای رهبر کبیر انقلاب اسلامی، مؤسس شجره طیبه بسیج حضرت امامخمینی(ره) و فرامین ،تدابیر و منویات ولی امر مسلمین و فرمانده معظم کل قوا حضرت آیتالله العظمی امام خامنهای(مدالضله العالی) بتوانید با بهرهگیری از امکانات مادی و معنوی با همت و تلاش هر چه بیشتر، حضور سازمانیافته مردم بهویژه جوانان در پایگاه فراهم، آنان را در صحنههای مورد نیاز انقلاب شکوهمند اسلامی در چهارچوب وظایف پایگاه مقاومت بهکارگیری و به سهم خود در جهت پویایی بسیج دهها میلیونی، گامهای مؤثری بردارید.
در آئین معارفه فرمانده جدید پایگاه مقاومت بسیج جهادکشاورزی شهرستان شیراز که در آن مدیریت برگزار شد، افراسیابی رییس بسیج ادارات سازمان ،طاهری معاون و کارشناسان جهادکشاورزی شهرستان شیراز حضور داشتند.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان شیراز گفت: دومین کاروان ترویج الگوی کشت ملی محصولات زراعی به مدت چهار روز در این شهرستان برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان شیراز ، ذبیحالله سیروسی تصریح کرد: این کاروان ترویجی با هدف انتقال یافته های علمی به بهره برداران در راستای افزایش بهره وری محصولات و در نهایت امنیت غذایی برنامه ریزی شده است.
وی با اشاره به استقبال بی سابقه بهره برداران بخش کشاورزی شهرستان شیراز از کاروان ترویجی مذکور، ابراز کرد: در مدت زمان برگزاری کاروان ترویجی مذکور در این شهرستان بیش از ۶۵۰ نفر به صورت گروهی و انفرادی از آموزش های تئوری و عملی رایگان بهره مند شدند.
سیروسی اظهار کرد: آموزش های مذکور در قالب ۲۴ کارگاه، شامل بازدید از مزارع نمایشی و سایت های الگویی در چهار مرکز جهاد کشاورزی این شهرستان بود.
او بیان کرد:کارگاه های مذکور با محوریت رعایت الگوی تناوب کشت در دیمزارها،تقسیط مناسب کود و کالیبراسیون سمپاش ها،ترویج کشت گیاهان دارویی و آموزش تغذیه با محصولات سالم کشاورزی ویژه بانوان و همچنین بهداشت دام بوده است.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان شیراز اضافه کرد: مدرسین کارگاه های آموزشی مذکور از بهترین و زبده ترین محققان، متخصصان موضوعی خبره استانی و کارشناسان مدیریت و مراکز جهاد کشاورزی برگزار شد.
سرپرست اداره امور اراضی مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان شیراز گفت: در راستای حفاظت از کاربری اراضی کشاورزی، حکم تخریب مستحدثات غیر مجاز در منطقه گردخون این شهرستان اجرا شد.
به گزارش روابط عمومی مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان شیراز ، هادی کوهستانی تصریح کرد: در عملیات مذکور که با همکاری گشت هم پوشان قرارگاه حفاظت اراضی حریم شهرشیراز صورت پذیرفت، پنج مورد مستحدثات غیر مجاز تخریب شد.
به گفته وی؛ این مستحدثات شامل دیوارکشی، اتاقک، پی کنی و دپو مصالح در مساحت حدود ۳۰ هزار متر مربع بود.
کوهستانی اظهار کرد: اجرای دستور قضایی، تبصر های ۱ و ۲ ماده ۱۰ قانون حفظ کاربری اراضی زراعی و باغ ها، توسط قرارگاه حفاظت اراضی حریم منطقه گردخون انجام شد.
سرپرست اداره امور اراضی مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان شیراز ابراز کرد: در این عملیات نماینده دادستان ،کادر انتظامی، نمایندگان امور اراضی و شهرداری منطقه 7 و شیراز حضور داشتند.
مسول مکانیزاسیون و صنایع جهاد کشاورزی شهرستان شیراز گفت: برای افزایش ضریب مکانیزاسیون در بخش کشاورزی امسال تسهیلاتی از طرف وزارتخانه برای بهره برداران در نظر گرفته شده است.
به گزارش روابط عمومی مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان شیراز مجید غیور با مهم شمردن افزایش ضریب مکانیزاسیون و حمایت دولت از این بخش اظهار کرد:
در خصوص خرید سم پاش ها اعم از توربولاینر و بوم دار
از محل اعتبارات ادوات دیم طرح جهش تولید در دیمزارها تامین اعتبار صورت گرفته است که متقاضیان می توانند با مراجعه به مراکز جهاد کشاورزی ارژن،سیاخ دارنگون،داریون و حومه از آن استفاده کنند.
وی با بیان اینکه با توجه به محدودیت سطح زیرکشت می توان برای افزایش میزان تولید در واحد سطح از روشهای نوین مانند استفاده از ادوات به روز و افزایش ضریب مکانیزاسیون بهره برد افزود:
در انتهای بهمن ماه و اوایل اسفندماه کارگاه عملی کالیبراسیون سمپاش ها با همکاری سازمان جهاد کشاورزی استان برای رانندگان حرفه ای و کارشناسان مرتبط اجرا خواهد شد که بهره برداران دارای شرایط شناسایی می شوند و به این کارگاه ها دعوت خواهند شد.
او همچنین اضافه کرد:
بازدید از سم پاش ها به منظور رفع نواقص توسط کارشناسان جهاد کشاورزی شهرستان شیراز به اتفاق کارشناسان اداره ترویج از ابتدای اسفند ماه سال جاری انجام خواهد شد.
غیور با اشاره به صحبتهای اخیر سرپرست مرکز توسعه مکانیزاسیون کشاورزی وزارت جهاد کشاورزی خاطر نشان کرد: خوشبختانه ضریب مکانیزاسیون در شهرستان به ۲/۱ رسیده است، همچنین امسال 2 هزار میلیارد تومان تسهیلات برای توسعه ضریب مکانیزاسیون در کشور اختصاص داده شده که از طریق بانک کشاورزی برای خرید تجهیزات و ادوات کشاورزی در اختیار بهره برداران قرار می گیرد.
او در ادامه با اشاره به ظرفیت های خوب کشاورزی شهرستان شیراز گفت: شهرستان شیراز در برخی حوزه های مکانیزاسیون از جمله استفاده از پهپادها جز اولین های استان است و اقدامات ارزشمندی را در این زمینه انجام داده
است.
وی اظهارداشت: برای توسعه مکانیزاسیون در بخش کشاورزی و ارتقای بهره وری امسال ۹۰ میلیارد ریال به این شهرستان تخصیص داده شده است که متقاضیان می توانند به مراکز جهاد کشاورزی و سامانه تعیین شده مراجعه کرده و ثبت نام کنند.
اداره جهاد کشاورزی شهرستان شیراز به مناسبت فرا رسیدن سالروز پیروزی انقلاب اسلامی و دعوت به شرکت در راهپیمایی ۲۲ بهمن بیانیه ای صادر کرد.
به گزارش روابط عمومی مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان شیراز ذبیحالله سیروسی مدیر و محمد هادی فیروزجنگ نماینده دفتر ولیفقیه در جهاد کشاورزی شهرستان شیراز با صدور بیانیه ای مشترک، از پرسنل جهاد کشاورزی این شهرستان برای شرکت در راهپیمایی ٢٢ بهمن دعوت به عمل آوردند.
در این بیانیه آمده است:
بسم الله الرحمن الرحیم
۲۲بهمن در حیات تاریخی، ملی کشور و هدایت سرنوشت ملت ایران به سوی حق همیشه نقش بزرگی داشته است.
امروز انقلاب اسلامی ایران پس از ۴۴ سال که از عمر با برکت و افتخار آمیز آن میگذرد توانسته است به رغم تمامی موانع، سختیها، دست اندازیها و توطئههایی که دشمنان از ابتدای شکل گیری انقلاب اسلامی تا کنون بر علیه ملت مقاوم و انقلابی ما در شکلها و ترفندهای مختلف طراحی و اجرا نمودهاند فایق آید و با برهم زدن معادلات قدرتهای جهانی، بیش از هر زمان دیگری جایگاه تأثیرگذار و تعیین کننده خود در عرصه تحولات منطقهای و فرا منطقهای را تحکیم بخشد.انقلاب اسلامی یک انقلاب بزرگ است که منشاء پیروزی آن خدای متعال و ملت شریف ایران تحت رهبری الهی خمینی کبیر و استمرار و پایداری آن وام دار رهبریهای حکیمانه حضرت آیه الله خامنه ای ادام الله عزه الشریف و ملت بی نظیر و شریف ایران اسلامی است.
بدینوسیله از همکاران عزیز جهاد کشاورزی شهرستان شیراز و خانواده محترمشان دعوت میکنیم به پاس احترام به شهدای انقلاب اسلامی و تجدید بیعت با رهبر معظم انقلاب حضرت آیت الله خامنه ای «مدظله العالی» در راهپیمایی ۲۲ بهمن ، حضور فراگیر داشته باشند و حماسه الهی دیگر خلق کنند.
این حضور تامین کننده وحدت و انسجام ملت شریف ایران که به طور قطع منشاء یاس دشمنان انقلاب خواهد بود و همچنین امنیت و سلامت اجتماعی مردم قدرتمند ایران را به دنبال خواهد داشت.»
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان شیراز گفت: در پنجمین روز از دهه پرفروغ فجر دومین فاز از واحد گلخانه ای شرکت سمیران سلامت در منطقه ظفر آباد این شهرستان به وسعت 10 هزار متر مربع به بهره برداری رسید.
به گزارش روابط عمومی مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان شیراز، ذبیح الله سیروسی با بیان اینکه آئین افتتاح طرح مذکور با حضور محمد هادی ایمانیه استاندار برگزار شد، تصریح کرد: این فاز از گلخانه با سرمایه گذاری 150 میلیارد ریال احداث و راه اندازی شده است.
به گفته وی؛ این واحد مجوز احداث 50 هزار متر مربع گلخانه را داراست که بیش از این 13 هزار متر مربع از آن بهره برداری رسیده است و در حال حاضر حدود 23 هزار متر مربع از آن فعال است.
این مقام مسئول با بیان اینکه پیش بینی می شود سالانه بیش از 400 تن محصول سبزی و صیفی در این فاز جدید تولید شود، اظهار کرد: این گلخانه به کاشت گوجه فرنگی اختصاص دارد و از کشت به روش های هیدروپونیک و بستر خاکی بهره می برد و برای 20 نفر اشتغالزایی مستقیم و غیر مستقیم به همراه خواهد داشت.
سیروسی با اشاره به اینکه حمایت از زنجیره های ارزش تولید از اولویت های سازمان جهاد کشاورزی است، ابراز کرد: با توسعه کشت های گلخانه ای ایجاد اشتغال پایدار، دستیابی به محصولات مختلف خارج از فصل، کاهش مصرف آب و به حداقل رساندن خسارت های محیطی محقق می شود.
او افزود: علاوه بر استاندار محترم، لطف الله شیبانی فرماندار شهرستان شیراز، مجتبی دهقان پور رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان فارس از دیگر مسئولین حاضر در آئین افتتاح فاز دوم طرح گلخانه مذکور بودند.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان شیراز گفت: یک واحد ذخیره سازی و نگهداری محصولات کشاورزی در سردخانه دومداره با ظرفیت 5000 تن در سال همزمان با پنجمین روز از دهه مبارک فجر در شیراز افتتاح شد.
به گزارش روابط عمومی مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان شیراز ، ذبیح الله سیروسی با اشاره به حضور محمد هادی ایمانیه استاندار در این آئین تصریح کرد: سردخانه «وحید ارشادی » در شهرک بزرگ صنعتی شیراز با اعتباری بالغ بر ۵۰ میلیارد تومان احداث و راه اندازی شده است که زمینه اشتغال حدود 18 نفر را فراهم می کند.
این مقام مسئول با بیان اینکه سرمایه گذاری ها در حوزه صنایع باعث می شود که ما در فصل عرضه بتوانیم ظرفیت بیشتری از تولید را به مدار صنایع تبدیلی تزریق کنیم، اظهار کرد: این واحد در حال حاضر امکان ذخیرهسازی محصول سیب زمینی را برای صنایع تبدیلی در بهترین شرایط داراست.
او افزود: علاوه بر استاندار محترم، لطف الله شیبانی فرماندار شهرستان شیراز، مجتبی دهقان پور رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان فارس از دیگر مسئولین حاضر در آئین افتتاح این واحد سردخانه ای بودند.
طی ابلاغی از سوی ذبیحالله سیروسی مدیر جهاد کشاورزی شهرستان شیراز، هادی کوهستانی بهعنوان سرپرست امور اراضی آن شهرستان منصوب شد.
به گزارش روابط عمومی مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان شیراز، در بخشی از این حکم آمده است: اميد است با استعانت از خداوند متعال و بهره گيري از توان سرمايه انساني و رعايت اصل قانون مداري و منشور اخلاقي در راستاي اجراي وظايف محوله و تحقق اهداف سازماني موفق و پيروز باشيد .
در آئین تودیع و معارفه رؤسای جدید و پیشین اداره امور اراضی جهاد کشاورزی شهرستان شیراز که با حضور یزدی مدیر،خورشیدی رییس اداره حقوقی،زارع رییس اداره حفظ کاربری اراضی امور اراضی استان،سیروسی مدیر ، معاونین ،مسولین ادارات و کارشناسان اداره امور اراضی جهادکشاورزی شهرستان شیراز شیراز برگزار شد از زحمات ایزد زاهد قدردانی به عمل آمد.
گفتنی است کوهستانی پیش از این مشغول فعالیت در اداره امور اراضی شیراز بود.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان شیراز گفت:
کلیه صدور مجوزهای حوزه تولید در بخش کشاورزی فرایندی مشابه هم دارد که توسط سامانه صدور مجوزهای الکترونیکی صادر میشود .
به گزارش روابط عمومی مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان شیراز ذبیح الله سیروسی تصریح کرد:متقاضی محترم درخواست کتبی خود را بههمراه مدارک هویتی در سامانه mojavez .ir بارگذاری میکند سپس اطلاعات به صورت آنلاین به سامانه سماک منتقل میشود.
این مقام مسئول با بیان اینکه سازمان نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی متولی صدور مجوز دام و طیور و ماکیان است، اظهار کرد: وقتی مدارک به سامانه سازمان نظام مهندسی ارجاع شد، کارشناسان با بررسی مدارک و بازدید از محل اجرای طرح اقدام به تهیه نقشه کرده و سپس استعلام از سازمان آب منطقهای انجام میشود.
وی خاطرنشان کرد: آب اینگونه طرحها باید آب پایدار ، یعنی آبی که دارای مجوز از سازمان آب منطقهای باشد.
او افزود: بعد از استعلام آب دو استعلام دیگر یکی تعیین حریم برق و دیگری خطوط لولههای گاز باید انجام شود که بعد از تحویل استعلام های مذکور به سازمان نظام مهندسی موافقت اصولی صادر میشود.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان شیراز ابراز کرد:در گام بعدی از امور اراضی استعلام تغییر کاربری میشود که این مهم با تدابیری که اندیشیده شدهاست در کمیسیون تبصره ۱ ماده ۱ بهسرعت انجام میشود و بعد از پاسخ کمیسیون، سازمان نظامی مهندسی پروانه تأسیس را صادر میکند که این پروسه حدود ۲۰ روز طول میکشد.
او با اشاره به اینکه کارشناسان ناظر طرح و پیمانکار ذیصلاح توسط نظام مهندسی به متقاضی معرفی می شوند بیان کرد: با شروع ساخت و بعد از اینکه پیشرفت فیزیکی صددرصد محقق شد پروانه بهرهبرداری صادر میشود.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان شیراز گفت: گام نخست برای دریافت مجوز احداث گلخانه ثبت درخواست و بارگذاری مدارک هویتی متقاضی در "درگاه ملی مجوز های کشور" به نشانی https://mojavez.ir است.
به گزارش خبرنگار ایانا در استان فارس، ذبیح اله سیروسی با بیان اینکه مجوز گلخانهها شامل موافقت اصولی اولیه، پروانه تأسیس، پروانه بهرهبرداری و تمدید پروانههای گلخانه قدیمی است، تصریح کرد: "درگاه ملی مجوز های کشور" با "سامانه مجوز های الکترونیکی کشاورزی" مرتبط است و پس از ثبت اولیه، درخواست ها به سامانه مذکور ارسال می شود.
این مقام مسئول با اشاره به اینکه سازمان نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی متولی صدور مجوز گلخانهها است، اظهار کرد: درخواست های تاسیس گلخانه های 300 متر مربعی تا پنج هکتاری و شهرک های گلخانه ای با مساحت بیش از پنج هکتار پس از ارجاع به کارشناسان سازمان نظام مهندسی بررسی، محل مورد نظر بازدید، نقشه تهیه و آزمون های آب و خاک آن انجام می گیرد.
وی با بیان اینکه بعد از این فرایند مدارک در اختیار مشاور ذیصلاح نظام مهندسی به منظور تهیه و طراحی سایت پلن قرار داده می شود، ابراز کرد: نوع سازه طراحی و میزان آب مورد نیاز مشخص و برآورد میشود از این رو متقاضی باید دارای منبع آب پایدار باشد و پاسخ استعلام اداره آب مثبت باشد. در صورت مثبت بودن این استعلام، موافقت اصولی صادر میشود که این فرآیند به حدود ده روز کاری زمان نیازمند است.
او با اشاره به اینکه اخذ پاسخ استعلام از اداره امور اراضی مرحله بعدی از صدور مجوز گلخانه است، بیان کرد: برای صدور مجوز تغییر کاربری، از کمیسیون تبصره ۱ ماده ۱ قانون حفظ اراضی، در اداره امور اراضی استعلام به عمل میآید که این کمیسیون به دستور رئیس سازمان و با توجه به در اولویت بودن توسعه گلخانه ها در اسرع وقت پاسخ می دهد.
سیروسی در ادامه با بیان اینکه از دو اداره گاز و برق برای رعایت حرائم نیز استعلام میشود، توضیح داد: این دو استعلام فقط برای رعایت حرائم است و پاسخ مثبت این دو دستگاه حقی برای استفاده از خدمات گاز و برق برای متقاضی ایجاد نمی نماید.
به گفته وی؛ به دنبال انجام مراحل قبل در گام بعد پیمانکارهای ذیصلاحی که از نظام مهندسی مجوز دارند برای انعقاد قرارداد به متقاضی معرفی می شوند؛ با انعقاد قرارداد پیمانکار شروع به انجام کار میکند و ناظر ذیصلاح هم نظارت دارد؛ طرح توجیهی تهیه میشود و بعد از آن مجوز تأسیس صادر می شود که این فرایند کمتر از یک ماه زمان می برد.
معاون امور باغبانی وزیر جهاد کشاورزی گفت: برای ورود و پذیرش محصولات کشاورزی کشور در بازار های جهانی صنایع این بخش باید به روز و از فن آوری های جدید بهره مند باشند.
به گزارش روابط عمومی مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان شیراز، محمد مهدی برومندی در حاشیه سفر به استان فارس و بازدید از دو واحد تولیدی و زنجیره ی ارزش در این شهرستان تصریح کرد: آماده ی بررسی مسائل این بخش و کمک به نوسازی دستگاه های درجه بندی و بسته بندی محصولات کشاورزی هستیم.
موانع تولید در دو احد صنایع کشاورزی شیراز پیگیری شد
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان شیراز در خصوص سفر برومندی به استان فارس و بازدید از صنایع بخش کشاورزی این شهرستان اظهار کرد: به دنبال نشست با مدیران یک واحد زنجیره ی ارزش درجه بندی و بسته بندی محصولات کشاورزی پیگیری اعطای تسهیلات 100 میلیارد تومانی به این واحد در دستور کار قرار گرفت.
ذبیح الله سیروسی ابراز کرد: زنجیره ی ارزش مذکور با گنجایش سردخانه ای 14 هزار تنی، ظرفیت روزانه 200 تن درجه بندی و بسته بندی محصولات کشاورزی را داراست که امکان صادرات آن به کشور های حوزه ی خلیج فارس فراهم است.
او به بازدید برومندی از واحد تولیدی روغن زیتون با توان تولید روزانه 60 تن روغن نیز اشاره کرد و افزود: این واحد تولیدی علاوه بر روغن محصولات دیگری از جمله کنسرو زیتون سیاه و سبز، ساشه تک نفره، انواع خیار شور و ترشیجات نیز تولید می کند.
به گفته سیروسی؛ معاون امور باغبانی وزیر جهاد کشاورزی ضمن بررسی مشکلات واحد موصوف از مدیر عامل آن مجموعه برای یک نشست تخصصی در وزارت جهاد کشاورزی دعوت به عمل آورد تا ضمن کمک به رونق تولید این واحد، زیتون کاران استان فارس نیز منتفع شوند.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان شیراز اضافه کرد: در این بازدید ها مجید رضا پاکاری مدیر امور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی استان فارس و جمعی از کارشناسان ستادی و شهرستانی، برومندی را همراهی می کردند.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان شیراز گفت: طرح جهش تولید در 35 هزار هکتار از دیم زارهای این شهرستان با بهره گیری از 26 نفر کارشناس مروج پهنه برنامه ریزی و به مرحله اجرا درآمده است.
به گزارش روابط عمومی مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان شیراز، ذبیح الله سیروسی با اظهار امیدواری به استمرار بارش نزولات جوی در ماه های پیش روی تصریح کرد: به منظور اجرای این طرح کشت دیم 27 هزار هکتار گندم، 9 هزار هکتار گیاهان علوفه ای و 5500 هکتار جو طرح ریزی شده است.
این مقام مسئول با اشاره به اینکه کاشتد دیم گلرنگ در سطح 450 هکتار، عدس 400 هکتار، کاملینا 350 هکتار، نخود 280 هکتار و گیاهان دارویی در 160 هکتار تدارک دیده شده است، اظهار کرد: کشاورزان دیمکار به منظور مشارکت در اجرای طرح به مراکز جهاد کشاورزی شهرستان شیراز مراجعه کنند.
سیروسی با اشاره به اینکه مراکز جهاد کشاورزی بخش های حومه، ارژن، سیاخ و داریون آماده ی تشریح خدمات قابل ارائه در قالب اجرای این طرح هستند، ابراز کرد: تخصیص تسهیلات 4 درصدی مکانیزاسیون، تحویل کود بذر مال رایگان، برگزاری کلاس های ترویجی برای کشت های دیم و پرداخت حق بیمه سهم بیمه گذار، از جمله خدمات قابل ارائه برای کشاورزان دیم کار حاضر در طرح است.
کشت آبی گندم در شیراز در حال انجام است
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان شیراز تاکید کرد: بر اساس برنامه ریزی های انجام شده علاوه بر کشت دیم، کشت آبی 7500 هکتار گندم، 4300 هکتار جو و 500 هکتار کلزا نیز طرح ریزی شده است.
وی بیان کرد: استفاده از بذور گواهی شده ی گندم به دلیل نقش اساسی در افزایش محصول، مقاومت به آفات و امراض و ارزش غذایی آن باید در اولویت استفاده ی کشاورزان باشد.
او با اشاره به اینکه برخی از کشاورزان راغب به استفاده از بذور خود مصرفی هستند، افزود: بوجاری و ضدعفونی بذور خود مصرفی باید مورد توجه ی ویژه ی کشاورزان باشد. در صورت عدم انجام اقدامات مذکور مزرعه می تواند با امراضی مانند سیاهک و بروز علف های هرز تهدید شود.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان شیراز گفت: پیش بینی میشود امسال ۲۵ هزار تن انار از سطح ۱۲۵۰ هکتار از باغات زیر کشت این محصول در شهرستان برداشت شود.
به گزارش روابط عمومی مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان شیراز ذبیح اله سیروسی با بیان این که برداشت انار از سطح انارستانها آغاز شده، اظهار کرد: در سال جاری بهره برداران از نیمه دوم شهریور ماه برداشت انار را شروع کرده اند و پیش بینی میشود تا اوایل آبان ماه نیز برداشت این محصول در سطح باغات ادامه خواهد داشت.
او گفت: باتوجه به اینکه باغات انار در این شهرستان هم به روش سنتی و هم به روش نوین آبیاری میشود در بعضی از نقاط شهرستان با در اختیار بودن منابع آبی، حدود ده درصد افزایش تولید را نسبت به سال گذشته شاهد هستیم.
وی بیان کرد: ۷۰۰ هکتار از سطح باغات زیر کشت محصول انار تا امروز برداشت شده است که متوسط عملکرد ۲۰ تن در هکتار بوده است.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان شیراز مهمترین ارقام انار تولیدی در این شهرستان را بریت، رباب، شیرین شهوار ، می خوش قصرالدشتی و انار کوهمره که بازار پسندی خوبی دارد برشمرد و افزود:دهستان کوهمره ی بخش ارژن شهرستان از لحاظ سطح باغات و میزان تولید سالانه انار رتبه اول شهرستان را به خود اختصاص داده و بیشترین باغات سطح کشت این محصول در روستاهای بگدانه،مسقان و کره بس این منطقه قرار دارد.
سیروسی افزود: انارهای درجه دو و سه که حدود ۳۰ درصد از تولید را شامل می شود در صنعت فرآوری استفاده می شود که فرآوری این محصول ارزشمند هم به صورت صنعتی در شهرک بزرگ صنعتی شیراز و هم به صورت سنتی توسط خود بهره بردار انجام می گیرد که به صورت محصولاتی مانند رب انار ،آب و شربت انار،ناردون و... به بازار عرضه می گردد.
این مقام مسول تصریح کرد:
بازار هدف محصولات انارستان های شهرستان شیراز معمولا استان های همجوار و همچنین کشورهای حاشیه خلیج فارس می باشند.