به گزارش روابط عمومي جهاد كشاورزي شهرستان شيراز   كارگاه آموزشي با عنوان "فرآوري ضايعات انار" با شركت باغداران و كارشناسان شهرستانهاي شيراز، استهبان، ارسنجان، داراب، كازرون، مرودشت و ني ريز در راستای آموزش كارشناسان و بهره برداران جهت مديريت پسماندهاي بخش كشاورزي در سالن جلسات مديريت جهاد كشاورزي شهرستان شيراز برگزار گرديد.

 

در اين كارگاه آموزشي محمد غريبگرد كارشناس ترويج اين مديريت ضمن ارائه مطالبي در خصوص خواص غذايي و دارويي محصول انار ،راهكارهاي بكارگيري ضايعات باغات انار از جمله پوست انار در صنايع غذايي و تبديلي اشاره كرد ، جوكار محقق مركز تحقيقات كشاورزي و منابع طبيعي استان فارس نيز اظهار داشت نتيجه عمل فراوري ميوه انار، آب ميوه و بقاياي انار تفاله است كه مخلوطي از دانه(هسته) وپوسته مي باشد. که مي توان از ضايعات هسته انار به عنوان يك منبع روغني جديد استفاده نمود و روغن آن را استحصال كرد، از آنجايي كه روغن انار به عنوان يكي از ليپيدهاي دارويي شناخته شده است توليد اين روغن از نظر تغذيه اي نيز بسيار حائز اهميت مي باشد. وی افزود :اطلاعات درمورد تركيب اسيدهاي چرب روغن انار كمك مي كند تا درمورد خاصيت هاي تغذيه اي آن بيشتر بدانيم ، بيشترين اسيد چرب اين روغن اسيد لينولنيك به ميزان 77/12 درصد مي باشد ، گفتنی است روغن انار بدليل دارا بودن اسيد لينولئيك به مقدار بالا باعث جلوگيري از سرطان كولون و سرطان پوست و جلوگيري از افزايش سريع سلولهاي سرطاني وكاهش تجمع  تري اسيل گليسرول دركبد مي شود.