رييس اداره توليدات دامي مديريت جهاد كشاورزي شهرستان شيراز گفت: طبق سرشماري از كلني هاي زنبور عسل در سال جاري، بيش از 350 نفر زنبوردار در اين شهرستان مشغول به فعاليت مي باشند.
صفر مرادي افزود: درشهرستان شيراز 24 هزار و 300 كلني زنبور عسل به صورت مدرن فعاليت دارند،که از این کلنی ها سالانه بالغ بر 200 هزار کیلوگرم عسل جمع آوری می شود.
او تصريح نمود: پرورش زنبورعسل نه تنها عوارض زيست محيطي ندارد بلكه كمك قابل توجهي در جهت باروري محصولات كشاورزي به خصوص در باغات ميوه مي نمايد.
او افزود: از ديگر مزاياي پرورش زنبور عسل سرمايه گذاري اندك و امكان پرورش در شرايط اقليمي مختلف بوده و همچنين
اكثر افرادي كه دوره مهارت پرورش را گذرانده باشند، قادر به فعاليت در اين رشته مي باشند.
اين مقام مسئول گفت: به دليل نياز به تغذيه صحيح زنبورعسل و شرايط خاص آب و هوائي ، زنبورداران مجبور به كوچ به مناطق مستعد مي باشند كه اين امر مستلزم هزينه و خطرهاي جابجائي مي باشد.
وي از ديگر مشكلات در امر پرورش زنبور عسل به درجه بندي نشدن عسل هاي موجود در بازار بر اساس شاخص هاي كتبي و عدم تخصيص اعتبار كوتاه مدت و بلند مدت جهت حفظ وضع موجود و توسعه آن اشاره نمود.
او خاطر نشان كرد: وابستگي مستقيم حرفه زنبورداري به مراتع از طرفي و بحران خشكسالي و فقر مراتع از طرف ديگر اين حرفه را با مشكل مواجه نموده است.
گفتني است در شهرستان شيراز؛ به منظور بهبود مديريت وضعيت زنبورداري سالانه ميزان جمع آوري شهد، گرده، تخم ريزي و فعاليت ملكه، ميزان عسل استحصالي در تعدادي از زنبورستان ها اندازه گيري شده و اطلاعات شاخص به عنوان داده هاي فني در جهت بهبود فعاليت ساير زنبور داران استفاده مي گردد.