به گزارش نوبهار مسئول روابط عمومي مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان شيراز : با آغاز فصل زمستان در سال زراعی جاری همايش يكروزه رونمايي از دستاوردهاي نوين مكانيزاسيون جهاد كشاورزي شهرستان شيراز در محل سالن همايش مديريت و محوطه مجاور جهت بازديد شرکت کنندگان برگزار گرديد.به گفته مجید غيور : مسئول واحد مكانيزاسيون و صنايع كشاورزي شهرستان شيراز اين همايش با همكاري شركت ماشين كاشت فارس و  واحد مكانيزاسيون شيراز ، با حضور جمع كثيري از كارشناسان و بهره برداران برگزار گرديد .

 

وي گفت : پس از ارايه موضوعات فني در قالب پاور پوينت(PowerPoint) در سالن جلسات ، آموزش عملي و رونمایی از دستگاه های مورد نظر در محوطه باز اجرا شد.

در این همایش از  دستگاهای بيوليفت ، مهپاش جهت مبارزه با سرمازدگي و قيجي پنوماتيك باغباني رونمایی گردید

غیور در ادامه افزود: بیولیفت محصولي بي نظير با کاربردهاي مختلف است  که کاربران را قادر مي سازد به راحتي و در کمترين زمان ممکن عمليات مختلفي از جمله: خاکورزي ، هوادهي در عمق خاک(بدون آسيب زدن به ريشه ها) ، تزريق کود  ، سوپرجاذب و مکمل ها در عمق دلخواه(با جايگذاري و نشانه گذاري هدفمند بطور مستقيم به ريشه هاي فرعي و شبکه مويرگي) انجام می پذيرد.

همچنین وی در ادامه به چند مورد از مزاياي مهم  بيوليفت: ازجمله کاهش فشردگی خاک ، بهبود تهویه در خاک ، نفوذپذیری بیشتر و یکنواخت تر مواد غذایی و آب به عمق خاک و همچنین افزایش فواصل بین دوره های آبیاری و صرفه جویی 30 تا 60 درصدی مصرف آب اشاره نمود.

آرش فیض کارشناس مکانیزاسیون نیز در این باره گفت : اين عمليات فاقد آلودگي براي خاک و گياه بوده و با بيشترين صرفه جويي در زمان و منابع طبيعي و کمترين ميزان استفاده از مواد افزودني به خاک ، هم کشاورزي اقتصادي را موجب مي شود و هم بيشترين سازگاري با محيط زيست را دارا مي باشد.

وی همچنین : بیشتیرین کاربرد دستگاه بیولیفت را در خاک هاي خشک و فشرده در شهرها و نيز تاکستانها، نواحي متراکم در زمين گلف، زمينهاي بازي ، فضاهاي سبز و پارکها دانست.

وی همچنین : زمينه کاربرد ديگر آن را حذف آبهاي راکد از زمينهاي فرودگاه، زمينهاي مسابقه و زمين هاي اسب دواني ، زمين هاي تنيس و غيره بیان نمود.

آرش فیض افزود :با اتصال بيلچه ها و ابزار آلات جانبي مخصوص به دستگاه بيوليفت کاربر قادر خواهد بود محدوده وسيعي از کارهاي باغباني و کشاورزي و محوطه سازي به راحتي و در کمترين زمان ممکن انجام دهد.

سپس در ادامه رضا علیزاده کارشناس مکانیزاسیون در مورد دستگاه مهپاش توضیحاتی داد:

سرمازدگی محصولات باغی و زراعی در نقاط مختلف کشور سالانه خسارات قابل‌توجهی را برجای می‌گذارد که در مواردی نیز شرایط بحرانی در این زمینه رقم می‌خورد و در مجموع هر سال نیز بخشی از اعتبارات در نظر گرفته شده برای کشاورزی به جبران این خسارت‌ها اختصاص می‌یابد. با این وجود، برای مقابله با این معضل تاکنون چاره اندیشی خاصی صورت نگرفته است.  و همچنان در باغات و مزارع بسیاری از مناطق کشور به جای بهره‌گیری از پیشرفت‌های تکنولوژیک، روش‌های ابتدایی و ناکارآمدی همچون آتش زدن چوب و لاستیک یا استفاده از بخاری کاربرد دارد که این  روش‌ها کمترین بازده در پی داشته است. از جمله دستگاه های مدرنی که جهت جلوگیری از سرمازدگی در باغات استفاده می شود دستگاه تولید مه مصنوعی می باشد . یک دستگاه قادر به پوشش حدود 20 هکتار باغ می باشد و در سال های گذشته عملکرد مناسبی در باغات استان داشته است.

در اين همايش بيشترين توجه بازديد كنندگان از دستگاه بيوليفت بود .لازم به ذکر  که اين همايش ها و كارگاه هاي فني مي تواند گامي مثبت و روبه جلو در ترویج تکنولوزی های نوین کشاورزی باشد.