سرمازدگی دسترنج کشاورزان شیراز و زرقان
دبیر نظام صنفی کشاورزی و منابع طبیعی شهرستان شیراز گفت :
به دلیل عدم وجود دستگاه چاپر ذرت علوفه و کامیون حمل به تعداد مورد نیاز، صدها هکتار از محصول ذرت علوفه ای قابل برداشت در شهرستانهای شیراز و زرقان دچار سرمازدگی و افت شدید محصول گردید و دسترنج چندین ماهه کشاورزان زحمت کش به هدر رفت.
به گزارش روابط عمومی مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان شیراز محمدی تصریح کرد :با توجه به تقاضای کشاورزان در اواسط شهریور ماه در خصوص اعتراض به نرخ پایین خرید ذرت علوفه ای توسط واسطه ها، جلساتی با حضور مسئولین و کشاورزان برگزار گردید و دراین جلسات مصوب گردید تشکلهای دامداران و شرکت های تعاونی روستایی جهت حمایت از کشاورزان و دامداران در بحث خرید محصول ذرت علوفه ای وارد گردند که با همکاری برخی شرکت های تعاونی روستایی از اواسط تا پایان شهریور ماه، واسطه ها اقدام به خرید ذرت علوفه ای با نرخ عادله نموده که موجب رضایت تولید کنندگان را فراهم آوردند.
محمدی افزود: متاسفانه با شروع فصل پاییز دیگر خریداران تمایل به خرید با نرخ قبلی نداشتند و با پیگیری های انجام شده توسط نظام صنفی، خریداران مهمترین دلیل آن را عدم دسترسی به کامیون و بالا رفتن قیمت کرایه را عنوان کردند که با پایین آمدن نرخ قیمت و علی رغم مصوبات جلسات برگزار شده، اتحادیه تعاونی دامداران و شرکت های تعاونی روستایی هیچ تلاشی در جهت خرید محصول ننمودند که منجر به سرمازدگی محصول و ضرر و زیان به کشاورزان در سال جهش تولید گردید.
وی در ادامه گفت :حتی برخی کشاورزان تولید کننده علوفه که خود دامدار بوده، و ذرت علوفه را برای مصرف دامداری های خود کاشته بودند بدلیل عدم دسترسی به دستگاه چاپر و همچنین کامیون، موفق به برداشت به موقع محصول نشدند و محصولشان دچار سرمازدگی شد.
محمدی خاطر نشان کرد :آیا بهره بردار سزاوار است در این وضعیت موجود که قیمت برخی نهاده های وارداتی سرسام آور شده است بدلیل عدم برداشت به موقع، محصولی که با هزینه های گزاف عملیات زراعی ، بذر، کود، سم، سیستم نواری و... تولید کرده است نابود گردد.
وی همچنین بیان کرد:دستگاه های خودکششی وارداتی قیمت های بالایی دارند که تامین آن تقریبا غیر ممکن می باشد بعنوان مثال قیمت دستگاه 6 خط نوع کلاس حدود 250000 یورو می باشد و تهیه آن مشکل است.
وی عمده مشکلات تولید کنندگان را عدم دسترسی به دستگاه های بسته بندی ذرت علوفه، فرسوده بودن ناوگان برداشت ذرت علوفه ، عدم تمایل کامیون داران کمپرسی به حمل از سطح مزرعه ، عدم حمایت دولت از خرید این محصول توسط شرکت های تعاونی روستایی و تعاونی دامداران را برشمرد و گفت: نفوذ بالای واسطه ها در خرید ذرت علوفه موجب اختلاف
فاحش قیمت خرید سر مزرعه تا فروش و تحویل به دامداری ها گردیده است و بیشترین سود نصیب واسطه ها میگردد و برخی دلالان با قبضه کردن دستگاه های چاپر در صورت فروش به خودشان با قیمت غیر واقعی یا با نرخ برداشت و حمل بالا و غیر قابل قبول که تعیین میکنند اقدام به برداشت می نمایند.
این فعال صنفی خواستار برآورد خسارت محصول توسط کارشناسان جهاد کشاورزی و پرداخت غرامت به بهره برداران شد و همچنین ابراز امیدواری کرد که کشت قراردادی ذرت علوفه در سال زراعی جدید در دستور کار دستگاه های ذیربط قرار گیرد تا برخی مشکلات موجود مرتفع گردد.