مدیر جهاد کشاورزی شهرستان شیراز از پیشتازی و رتبه یک این شهرستان در طرح برقی کردن چاه های دیزلی کشاورزی خبر داد و گفت: از ابتدای سال 1398 تا کنون 40 درصد چاه های برقی شده استان فارس در شهرستان شیراز قرار دارد. 

به گزارش روابط عمومی مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان شیراز، ذبیح الله سیروسی با اشاره به مصوبه شوراي اقتصاد کشور در سال ۱۳۹۳ برای كاهش مصرف گازوييل در چاه‌هاي كشاورزي و آغاز این طرح در استان فارس از سال 1397 تصریح کرد: با بهره گیری از این فرصت تا کنون کار برقی کردن 96 حلقه چاه کشاورزی به طور کامل در شهرستان شیراز انجام شده است. 

این مقام مسئول با بیان اینکه هدف اصلی اين طرح جايگزيني برق شبكه سراسري يا برق حاصل از انرژي‌هاي تجديد پذير نظير انرژي بادي، خورشيدي يا مولد هاي گازسوز به ‌جاي گازوييل مصرفي در پمپاژ آب چاه‌هاي كشاورزي است، اضافه کرد: کار برقی کردن 500 حلقه چاه دیگر نیز در استان فارس در دست اجرا است که بالغ بر 80 درصد از این تعداد به کشاورزان شهرستان شیراز تعلق دارد. 

وی با اشاره به اینکه شرکت بهینه سازی مصرف سوخت متولی اصلی اجرای طرح است و کار گروهی مشترک با حضور سازمان جهاد کشاورزی استان فارس و شرکت سهامی آب منطقه ای این استان تشکیل که پس از برگزاری چندین جلسه و بررسی موانع پیش رو اقدام به تعریف روند و آغاز مراحل اجرای طرح کرده اند، افزود: براي تشويق كشاورزان به اجرای این طرح‌ يارانه‌هايي در نظر گرفته شده است.

به گفته او؛ يارانه‌ي اختصاص يافته براي هر كشاورز متغير بوده كه اين مقدار براساس شرايط چاه طبق پروانه بهره‌برداري و ميزان مصرف گازوييل در چاه منطبق با سهميه رسمي كشاورز تعيين مي‌شود.

سیروسی با بیان اینکه چاه های دیزلی کشاورزی مشکلات عدیده ای دارند و با برقی شدن چاه، هزینه حمل و نقل سوخت، تعمیرات، خرید و نگهداری گازوئیل، خرید روغن و غیره کاهش می‌یابد، ابراز کرد: برق‌دار کردن چاه ها مصرف سوخت فسیلی را کاهش داده و سبب می‌شود محیط زیست از آلودگی حفظ شود؛ مصرف گازوئیل و روغن برای کاربرد و نگهداری سیستم‌های دیزلی، هوا، خاک و آب را آلوده می‌کند اما با برقی شدن چاه‌ها این نقیصه رفع می‌شود. 

 

عدم تخصیص اعتبار به موقع مانع تسریع در روند طرح 

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان شیراز اظهار کرد: عدم تخصیص به موقع اعتبار از سوی وزارت نفت برای اجرای طرح برقی کردن چاه ها و وجود نواقصی در اطلاعات سامانه شرکت بهینه سازی مصرف سوخت کشور به نحوی که اسامی و مشخصات بسیاری از چاه های کشاورزی دیزلی از قلم افتاده است به عنوان مهم ترین موانع در روند اجرای این طرح هستند. 

سیروسی با تاکید بر اینکه تلاش به جهت تکمیل تمامی مشخصات چاه های از قلم افتاده در سامانه شرکت بهینه سازی مصرف سوخت کشور ادامه دارد، یادآور شد: با پیگیری سازمان جهاد کشاورزی استان فارس و همکاری شرکت سهامی آب منطقه ای، استان فارس به عنوان اولین استان، موفق به افزودن اطلاعات بیش از 13 هزار حلقه چاه کشاورزی در سامانه مذکور شده است. 

 دولت محترم برای برق دار کردن صد هزار چاه کشاورزی هدف گذاری کرده است که با تحقق این برنامه سالانه در مصرف750 میلیون لیتر گازوئیل صرفه جویی خواهد شد؛ به ازای هر لیتر گازوئیل صرفه جویی شده 30 سنت صرفه جویی ملی نصیب اقتصاد کشور می شود که در عین حال این کار باعث خواهد شد از تردد سالانه 40تا50 هزار تانکر سوخت جلوگیری شود.