مدیر جهاد کشاورزی شهرستان شیراز با اشاره به انواع سرمازدگی می گوید: سه نوع سرمازدگی داریم که شامل سرمازدگی زودرس پاییزه، سرمای عمیق زمستانه و سرمای دیرس بهاره است و برای به حداقل رساندن خسارت تاثیرات سرمازدگی، مقاوم کردن جوانه های گل برای سال بعد تغذیه با ترکیبات پتاس بالا و آمینو اسیدها در این فصل توصیه می شود.


 

به گزارش روابط عمومی مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان شیراز ذبیح اله سیروسی ادامه می دهد: کاهش استفاده از کودهای ازته در مناطق مختلف و سرد در درختان میوه باعث رسیدگی و رنگ گیری زودتر و در نتیجه برداشت سریعتر میوه می شود و این کار با تنظیم آبیاری درختان باعث می شود با سرد شدن هوا، درختان زودتر خزان و برگریزان را شروع و در نتیجه به خواب زمستانه بروند و در زمان خواب زمستانه کمترین خسارت به درختان میوه در اثر سرمازدگی وارد می شود.

سیروسی اضافه می کند: استفاده از کودهای پتاسه باعث افزایش مقاومت در گیاهان در برابر عوامل طبیعی نظیر خشکسالی، سرمازدگی و گرما می شود و برداشت سریعتر محصول باعث می شود درختان میوه معتدله سریعتر به خواب روند و استفاده از مالچ ها در زمستان می تواند از یخ زدگی گیاهان جلوگیری کند، همچنین استفاده از شید به دلیل حفظ گرما در شب و آبیاری در زمان وقوع پدیده کاهش دما می تواند از سرمازدگی محصولات کشاورزی جلوگیری کند.

 

او با اشاره به آمار سرمازدگی محصولات کشاورزی شهرستان شیراز تا ۱۶ فروردین ۱۴۰۰ اعلام می کند: در مجموع به ۲۹ هزار و ۴۴۸ هکتار از اراضی شهرستان شیراز خسارت ۱۰ تا ۱۰۰ درصدی ناشی از سرمازدگی تا این تاریخ وارد شده که رقم ریالی آن معادل ۱.۲۴۰.۷۶۱ میلیارد ریال است.

 

سیروسی ادامه می دهد: سطح خسارت سرمازدگی باغبانی شهرستان شیراز تا نیمه اول فروردین امسال ۱۰۱۵۱ هکتار بوده است و محصولاتی مانند گندم، جو، کلزا، سیب زمینی، پیاز، پسته، گل محمدی، انار، گردو و … دچار خسارت شدند که گندم و جو از میان محصولات زراعی و پسته از میان محصولات باغی دچار بیشترین آسیب دیدگی ناشی از سرمازدگی شده است.