به گزارش روابط عمومی جهادکشاورزی مدیریت شهرستان شیراز ، موسوي رئيس مركز خدمات جهاد كشاورزي سياخ دارنگون گفت : با فرا رسیدن فصل تغذیه و مبارزه با آفات باغات در منطقه سیاخ کارگاه آموزشی یک روزه مبارزه با کرم گلوگاه انار با حضور تعداد کثیری از باغداران روستای دارنگون برگزار گردید.
هدف از این کارگاه که در سایت الگویی امید برگزار گردید آشنایی باغداران با کرم گلوگاه و و نحوه کنترل آفت و نقش تغذیه در افزایش عملکرد محصول بود. در ابتدای این کارگاه زندی کارشناس باغبانی مدیریت جهادکشاورزی شیراز درخصوص تغذیه و کوددهی اظهار نمود که قبل از استفاده از هر نوع کود لازم است آزمون خاک از سطوح مختلف صورت گیرد و با تفسیر آن پیشنهاد کودی ارائه گردد. کوددهی در سال در دو مرحله در فصول زمستان و بهار انجام می شود. کوددهی زمستانه در زمانی که درخت هنوز خواب است (قبل از بیدارشدن درخت) صورت می گیرد.
وی افزود: در باغات ضروری است از سوپر فسفات تریپل، سولفات پتاسیم و کود دامی مختلط بصورت چالکود استفاده گردد و تاکید نمودند درخت در زمان گلدهی به کود خاصی نیاز ندارد و کود فصل بهار، زمانی که میوه کوچک و تازه تشکیل شده است، مصرف گردد.
بعد از آن شیبانیان کارشناس حفظ نباتات در رابطه با کرم گلوگاه انار اظهار داشت. كرم گلوگاه قسمتي از باغداري انار است که حذف كامل اين آفت ناممكن است و تنها با اعتنا به توصيه ها ميتوان میزان خسارات ناشي از اين آفت را کاهش داد.كرم گلوگاه انار با نام علمي Spectrobates ceratoniae Zeller مهمترين عامل كاهش كمي و كيفي محصول انار و يكي از موانع مهم در افزايش تولید و صادرات انار ميباشد.كرم گلوگاه انار، زمستان را به صورت لاروهاي سنين مختلف در داخل انار، انجير و احتمالاً ميزبانهاي آلوده ديگر كه در زير درختها ريخته و يا بر روي درخت باقيمانده و يا در انبارها ذخيره شده اند، مي گذراند. پروانههاي زمستانه معمولاً تخمهاي خود را داخل تاج میوه و ندرتاً روي سطح داخلي كاسبرگ ميگذارند. دم ميوه و شكاف هاي ناشي از تركيدگي ميوه نيز از جمله ي محل هاي تخم گذاري اين شب پره مي باشند. لاروهاي سن يك پس از تفريخ، از سطح داخلي كاسبرگ تغذيه و از اواخر سن دوم يا اوايل سن سوم لاروي با ايجاد سوراخ در محوطه داخلي تاج به داخل ميوه انار راه يافته و ضمن ورود، عوامل متعددي از قارچها، باكتريها و مخمرها را به درون ميوه انار انتقال مي دهند. اين پاتوژن ها قادرند در باغ و انبار موجبات گنديدگي و فساد سريع يا تدريجي ميوه انار را فراهم نموده و آن را از بين ببرند وی افزود تغذیه گیاه امری بسیار مهم است و با تغذیه به موقع و تعیین فواصل مناسب آبیاری می توان از ضعف عمومی درخت و در نتیجه کاهش عملکرد جلوگیری کرد. همچنین در احداث باغهاي جديد و جايگزين ، از ارقام مقاوم به كرم گلوگاه و يا ارقامي با حساسيت كمتر استفاده شود. پر کردن تاج میوه و حذف پرچم های گل انار در اوایل بهار به کاهش میزان خسارت کمک زیادی می کند.انارهاي آلوده و يا باقيمانده بر روي درخت يا ريخته شده در كف باغ در طول فصل جمع آوري و معدوم گردد.. اگر بدنبال توليد محصول صادراتي هستيد بدانيد حد مقبول آلودگي در تجارت انار زير 3% ميباشد، از اينرو تميز كردن تاج انار و حذف پرچمهاي آلوده از تخم شپره و شفيرههاي كامل نشده كرم گلوگاه از الزامات محصول صادراتي ميباشد. توجه داشته باشيد حذف پرچمها و پاك بودن تاج انار از مقررات صادرات انار ميباشد پس بهتر است اين هزينه را در جاي خود و در زمان خشك شدن پرچمها در اواخر بهار انجام شود.